Fotografering

Husse har börjat att experimentera med studiofotografering. Nika är gärna fotomodell, men sessionerna får inte vara hur långa som helst för då blir hon gäspig. Klicka på bilden nedan för att se fler studiobilder.

Utrustning

Nikon D7000

Husses senaste leksak är en Nikon D7000. Han har valt till ett batterigrepp som innehåller ett extra batteri och som dessutom ger bättre grepp när man fotar vertikala (stående) bilder.

Man kan fotografera även i relativt dåligt ljus med denna kamera, då man kan ställa upp den till ISO 6400 innan det blir märkbart mycket brus. Mycket snabb autofokus är perfekt för action-bilder.

Nikon 50/1.8

Detta objektiv är ett av Nikons mest prisvärda. Brännvidden är fast 50 mm, så det saknar zoom-funktion. Däremot är det ljuskänsligt, med en största bländare på F1.8, vilket ger möjlighet att ta i begränsat ljus. Dessutom ger den stora bländaren möjlighet till att få oskarp bakgrund, tack vare kort skärpedjup.

Detta objektiv använder husse mest just nu.

Sigma 30/1.4

Med brännvidden 30 mm blir detta objektiv ett så kallat normalobjektiv, dvs. objektivet har ungefär samma synfält som det mänskliga ögat. Det är riktigt ljuskänsligt med sin största bländare på F1.4 och det har en härlig bakgrundsoskärpa. Däremot är det inte riktigt lika skarpt som objektivet ovan. Framförallt är det mjukt i hörnen av bilden.

Sigma 50-150/2.8

Detta är zoomen husse använder på hundutställningar bland annat. Det klarar bländare F2.8 över hela zoom-intervallet, vilket är lika bra som proffsobjektiven.